Waarmee verbind je een IT team? Hoe zorg je dat iedereen aan boord is? En blijft?

Wij zorgen dat die vragen voor jouw organisatie beantwoord worden. In onze aanpak zijn wij uniek, dat zul jij herkennen. Dankzij jarenlange ervaring in de IT branche weten wij patronen te herkennen en snel te doorbreken om zo tastbaar resultaat behalen. Onze opdrachtgevers noemen ons niet voor niets de ‘IT-fluisteraars’. 

Team coaching

Verhoog de resultaten dankzij gemotiveerde medewerkers

Energie van mensen staat in al ons handelen centraal. Teamcoaching, individuele coaching, onze licentieprogramma’s en onze opleiding focussen zich op het meten en beïnvloeden van energie. (Zelf)reflectie, bewustwording en zelfregie zijn het boegbeeld van de werkwijze die wij hanteren. Energie zweverig? Het tegenovergestelde is waar!

Herken je dat?

Bij bedrijven met een goede structuur, zijn de werknemers enthousiaster, meer gemotiveerd en is het verzuim doorgaans lager. En met tevreden werknemers is de productiviteit hoger. Onze diensten zijn laagdrempelig en eenvoudig te budgetteren. 

Waar schakel je mij voor in?

 • niet-functionerende medewerkers
 • sfeer problemen
 • cultuurverandering
 • (dreigende) conflicten
 • organisatorische uitdagingen
Team coaching

Teamburn-out

In steeds meer organisaties wordt gewerkt in teams. Het fenomeen ‘burn-out’ is aan de orde van de dag en gaat telkens over het individu. Maar wat nou als er sprake is van een collectieve uitputtingsslag? Wat nou als deze individuele burn-out ‘besmettelijk’ is? Wat gebeurt er in je organisatie als een team als collectief opgebrand raakt? Dan ontstaat de teamburn-out die z’n weerslag vindt in de werkkwaliteit en werkhouding. Wat zal dat kosten?

 

Teams met energie presteren beter

Wil je écht snel resultaat? Dan is het lef nodig om de stelling te onderschrijven ‘vertragen is versnellen’. In ons all-in jaarprogramma doen wij binnen 12 maanden wat er nodig is om een bevlogen team te realiseren, van teamcoaching tot individuele coaching, van talentontwikkeling tot leiderschapsontwikkeling. Het borgen van de bereikte resultaten inbegrepen. Energietoename is een zekerheid. En dat is belangrijk, want teams met energie presteren aantoonbaar beter.

Wij sluiten voor het merendeel van de tijd aan bij de reguliere werkzaamheden en werktijden. On the job leveren wij een meetbare toename van de teamenergie, onze unieke expertise en hét kenmerk van een bevlogen team. Het camerastandpunt verandert, teams en hun teamleden komen (als vanzelf) in beweging, eigen verantwoordelijkheid nemen is troef. De bedrijfsresultaten varen er wel bij als de vitaliteit groeit. Wij combineren kortetermijnresultaten en langetermijnresultaten, ofwel flow en collectieve energie. Zelfreflectie, reflectie, bewustwording en zelfregie worden onderweg net zo normaal als tandenpoetsen.

Meer weten over dit programma? Neem contact met ons op.

Individuele coaching

Soms lopen mensen leeg, andere keren zijn ze helemaal opgeladen. Het ene moment kan je bergen verzetten, het andere moment zou je het hele gedoe liever overslaan. Energie is dus ook vitaliteit, hoe goed je in je vel zit, hoe mentaal, fysiek gezond je bent. Dat is niet statisch, het verandert.

Passen bij jou alle puzzelstukjes?

Deze vraag beantwoord ik graag samen met jou! 

Maar ik begrijp goed dat je vooraf meer informatie wilt, zou ik ook willen. Op dit moment ben ik echter druk bezig om mijn website bij te werken, er is veel in positieve zin veranderd waar jij baat bij kunt hebben. Of je een éénpitter bent of in een grote multinational werkt. Jouw vragen aangaande procesverbetering en bevlogenheid beantwoord ik graag. Bel me even, dan spreken we snel iets af

Enter your title

Enter your description
$ 39
99
Maandelijks
 • Lijst Item #1
 • Lijst Item #2
 • Lijst Item #3
Populair

Enter your title

Enter your description
$ 39
99
Maandelijks
 • Lijst Item #1
 • Lijst Item #2
 • Lijst Item #3
Populair

Enter your title

Enter your description
$ 39
99
Maandelijks
 • Lijst Item #1
 • Lijst Item #2
 • Lijst Item #3
Populair

Spectrum Energie Analyse

Met deze methodiek verdelen wij energie onder in 8 energiebronnen waarvan je energie kunt krijgen of verliezen . Deze bronnen zijn:

 • Inhoud: Wat je doet. Als beginner kost het meer energie om het goed te doen dan als ancien. Het fundament is nog niet stevig. Of net wel.
 • Onderlinge relaties. Toegankelijk, beroep doen, weerstand…
 • Invloed van anderen. Hoe anderen naar ons kijken, wat ze van ons vinden, of hoe wij denken dat ze over ons denken, en wat dat met ons doet.
 • Algehele beleving. Hoe kijk je tegen de situatie aan, in de algemeenheid? Bv. Samenwerking tussen afdelingen
 • Emotionele beleving: Gevolgenergie van de 7 anderen, een emotie komt nooit uit de lucht vallen. Is een reactie op een trigger. Via onze waarden en overtuigingen, criteria reageren we op wat elders gebeurt.
 • Manier van communiceren. Vergaderingen bvb, teveel gepraat en niet geluisterd.
 • Zelfbeleving. Als ik in de spiegel kijk, wie of wat zie ik dan? Zelfvertrouwen, impulsief, vastzitten in denkpatronen…
 • De eigen ontwikkeling. Wel of niet een helder toekomstbeeld? Persoonlijke groei? Stress? Vast in denkpatronen?

Onder deze bronnen zijn 37 steekwoorden verdeeld. De steekwoorden zijn bijvoorbeeld collegialiteit, vastzitten in patronen en vertrouwen. Bij de analuse wordt een onderwerp centraal gesteld. Bij dat onderwerp gaat je voor jou relevante steekwoorden selecteren. Daarbij bepaal je voor jouzelf of het wel of niet energie kost/oplevert, dus je hebt eigenlijk 74 mogelijkheden. Bv weerstand aan de positieve kant is behulpzaamheid.

Gebruik van de Spectrum Energiemeting

Je gebruikt de Spectrum Energiemeting niet noodzakelijk omdat het niet goed gaat, maar ook om te bestendigen en te verbeteren. Zoals topsporters.

En natuurlijk ook omdat er echt iets aan de hand is. Bij stress bijvoorbeeld, om te achterhalen waaraan er precies energie verloren wordt, wat stress oplevert.

Je kan vragen aan het management of individueel om 6 relevante onderwerpen te kiezen die spelen en waaraan iets mag gebeuren.

Voordeel van de Spectrum Energiemeting

Het model van de energiebronnen is pragmatisch en mensen ontdekken het zelf. Wanneer Wim deze kaartjes gebruikt evalueert hij niet, er wordt enkel gereflecteerd door de deelnemers zelf.

 • Werkvorm

We mochten allen een Spectrum Energiemeting doen bij onszelf.

Eerst benoem je het onderwerp, dan definieer je het zodat er geen misverstanden zijn over de precieze inhoud van het onderwerp. Wim nam als bijvoorbeeld het onderwerp ‘Prospectiegesprekken’.

Geeft mij dat in zijn algemeenheid energie, of kost het energie? Dezelfde meting op een ander moment geeft natuurlijk een ander resultaat.

Je mag vervolgens uit de 37 kaartjes een aantal kaartjes kiezen (max 8), en die dan boven of onder het onderwerp leggen. Dan leg je de kaartjes boven of onder het onderwerp en definitie, volgens een schaal van +1 tot +3 boven, en -1 tot -3 onder. Hier uitleg van iedere schaal:

+3 – Ik kan en durf handelen vanuit zelfvertrouwen, en dit straalt af op mijn andere werkzaamheden.
+2 – Ik heb een stevige basis en het geeft me regelmatig plezier.
+1 – Leuk dat het er is, maar niet meer.
Onderwerp en definitie
-1 – Niet erg prettig, dus ooit een keer iets aan doen, als er eens tijd is en de goden gunstig gezind zijn. Klagerijtjes.
-2 – Dit kost mij zoveel energie… Ik wil dat het binnen 6 maanden verandert!
-3 – Het geeft zoveel energieverlies dat ik het liefst wil dat het gisteren opgelost was.

Wanneer er dan 7 kaartjes liggen kan je nog eens samenvatten. Moet er nog een kaartje bij? Je mag er eventueel nog iets bijleggen, en/of schuiven met de kaartjes.

Wim haalde het voorbeeld aan van een jonge manager die erg trots is op zijn mensen. Na de Spectrum Energiemeting realiseert hij zich plots dat hij meer energie verliest aan stress dan hij had gedacht.

De Spectrum Energiemeting voor teams

De Spectrum Energiemeting werkt in het bijzonder erg goed voor hele teams. Bij organisaties krijgen ze software waarmee grafieken worden gemaakt, die kunnen worden ontleed. Zo kan je een agenda bepalen voor een team meeting!

Bv in een team van 12 leden krijg je 2 grafieken
– Persoonlijke Staafdiagram met gemiddelde
– Persoonlijke Taartdiagram met verdeling van jouw 100% energie
+ Cumulatief van alle teamgenoten: hoe verhoud je je tot de anderen in het team?

Ieder krijgt zijn eigen grafiek, hier word je dan aangespoord om het te delen. Dag gebeurt niet anoniem, wel vertrouwelijk. Je krijgt je eigen grafiek en kan die al dan niet delen. Dat gebeurt altijd in een offline setting, voor de bewustwording en reflectie.

Zeker in teams geeft het een signaal wat ermee moet gedaan worden. Energiemeting is enkel een analyse, het geeft niet noodzakelijk een oplossing. 

Bv vergaderingen doen – mensen in hun natuurlijk gedrag. In training altijd vervorming van gedrag. Dus beter te observeren. Je laat mensen in hun primaire proces, je gaat gewoon mee in wat er al is.